mandag 24. oktober 2011

Brain food

Har søkt litt rundt på nettet etter mat som kan bedre konsentrasjonen nå i disse eksamenstider, og kom over et konsept som Radisson blu hotellene har utviklet som kalles brain food, og skal påvirke hjernens prestasjonsevne.
De 6 prinsippene i brain food:
  • masse fisk, fullkornsprodukter, frukt og grønt
  • primært lokale og ferske råvarer
  • rene råvarer med minimal, industriell bearbeiding
  • mindre kjøtt, og alltid maks 10 % fettinnhold
  • naturlig søtet og aldri mer enn 10 % tilsatt sukker
  • fokus på den gode smaken og tilfredsstillelse
Forslag til frokost:

Cottage cheese med rørte jordbær
Ingredienser:
150 g cottage cheese
Jordbær

Fremgangsmåte:
Legg cottage cheese i en skål
Rør jordbær til passe konsistens og ha over osten


Havregrøt med tørkede frukter:
Ingredienser
1 dl havregryn med kruskakli
1 dl lettmelk
1 ½ dl vann
½ ts salt
Tørkede frukter

Fremgangsmåte
Ha i melk, vann og havregryn i en kasserolle
Kok opp under omrøring. La grøten småkoke i ca 5 min. til den er passe tykk. Smak til med salt.
Server med tørkede frukter.



Forslag til lunsj:

Grønn pastasalat
Ingredienser
Fullkornspasta
Sjalottløk
Sukkererter
Vårløk
Asparges
Brokkoli
Bladpersille
Gressløk
Salt og pepper
Vinaigrette (olivenolje og balsamico)

Fremgangsmåte
Pastaen kokes i saltet vann og avkjøles
Brokkoli kuttes i små buketter og kokes i lettsaltet vann. Avkjøles.
Asparges og vårløk skjæres i biter på ca 2 cm og kokes separat. Avkjøles.
Sukkererter kokes i lettsaltet vann og avkjøles
Grønnsakene blandes med pastaen, og vinaigrette has over. Kuttet bladpersille og gressløk blandes i. 

smakes til med salt og pepper.
Serveres med grovt brød og olivenolje.





Brain food sandwich
Ingredienser
4 skiver Rugbrød (eller annet grovt brød)
Avokado
Røkelaks
Kvernet sort pepper
½ sitron

Fremgangsmåte
Smør avokado på skivene
Legg laks på to av skivene
Kvernet pepper strøs over laksen
Sitron presses over laksen
To resterende skiver legges oppå
Sandwichen deles i to før servering


Purreløk salat med ristede mandler, eple og hvitløk
Ingredienser
Purre
Mandler
Eple
Hvitløk
Olivenolje
Eddik
Salt og pepper

Fremgangsmåte
Vask og kutt purreløken i ringer
Grovhakkmandler og stek disse i 10 min. på 180 grader i ovn
Finhakk hvitløken
Bland alt sammen
Marineres med eddik og olivenolje


Kilde: Radissonblu.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar