tirsdag 29. november 2011

Gammel favoritt

Idag ble det en gammel slager til middag her.
Pølsegrateng! Så utrolig lettvint, og så utrolig godt! :)












Eneste du trenger er makaroni, pølse, ost, melk, smør og hvetemel. Og litt salt og pepper.
Kok makaroni som anvist på pakken.
Mens makaronien koker lager du en tykk hvitsaus av smør, hvetemel og melk, og salt og pepper.
Del pølse i biter.
Smør en ildfast form, hell den ferdigkokte makaronien oppi, tilsett pølsebitene og ha sausen over.
Til slutt har du ost på toppen.
Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca 20 minutt.

Pølsegrateng kan varieres på mange måter.
Synes du dette ble litt i enkleste laget kan du f.eks. tilsette grønnsaker i retten også. Gulrot, brokkoli, eller rett og slett en ferdig grønnsaksblanding gjør det hele litt mer spennende.
Er du glad i ost kan du tilsette litt ost i sausen.
Har du bacon liggende så er det veldig godt å ha i!
Vil du en litt sunnere variant kan du bruke fullkornsmakaroni, da får du i deg mer fiber enn ved vanlig makaroni. Du kan også bruke en lettere pølsevariant, og ha i masse grønnsaker.

Ønsker alle en fin tirsdag :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar