søndag 6. november 2011

Middagstips

Har hentet noen middagsoppskrifter fra ukens KK.
Har du kylling tilgjengelig finnes det et hav av retter man kan velge mellom!
Hva med stekt kylling med sitron og urter?
Dette er en rett med kremost og masse deilige urter under skinnet, garantert en vinner!
Til 4-6 porsjoner trenger man
  • 1 stor kylling (ca 1,8 kg)
  • 150 g kremost
  • En neve grovhakkede urter, f.eks. salvie, persille og timian
  • 2 hvitløksfedd i skiver
  • Smør
  • 1 sitron
  • Salt og pepper
Forvarm  ovnen til 190 grader.
Bland ost, urter, hvitløk, salt og pepper. løsne skinnet på brystet av kyllingen, og stapp inn ostemassen.
Gni inn kyllingen med ca 1 ss smør. Del sitronen i to, press saften over og legg resten inn i kyllingen.
Dryss på salt og pepper, og stek kyllingen i ovnen i ca 1 time og 20 min.
Ta kyllingen ut av ovnen. og la den hvile i 15 minutter før servering.

Kyllingspyd med avokadosalsa
4 porsjoner
  • 4 kyllingbryst
  • 12 grillspyd
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • Saft av to sitroner
  • 1 bunt koriander, finhakket
  • 6 ss soyasaus
Salsa:
  • 2 modne avokado
  • 200 g cherrytomater
  • 1 rødløk, finhakket
  • Saft av to lime
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss hakket koriander
  • 1 chili, hakket
  • Salt og pepper
Bland sammen ingrediensene til marinaden - hvitløk, sitronsaft, koriander og soyasaus.
Skjær kyllingen i strimler, og legg i marinaden i ca 30 minutter (opp til 2 timer).
Bland sammen ingrediensene til salsaen, og la den hvile mens du griller eller steker spydene.
De trenger 2 minutter på hver side for å bli gjennomstekt.
Server kyllingspydene med salsa og limebåter.

En annen og kjappere middagsrett er
Gratinerte pølser med aubergine
4 personer
  • 4 ss revet ost
  • 500 g pølser, gjerne løkpølser
  • 1 stor aubergine
  • 1 hakket løk
  • 1 hakket hvitløkfedd
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1/2 ts tørket basilikum
  • 150 g cottage cheese
  • 2 egg
  • 1 dl melk
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1/4 ts malt muskat
Sett ovnen på 225 grader.
Del pølsene i to på langs og auberginen i 1/2 cm skiver. Stek dem i olje på begge sider.
Fres løk og hvitløk i litt olje, tilsett salt, pepper og tomater. La det koke til all væsken har fordampet. smak til med basilikum.
Rør sammen cottage cheese, ost, egg, melk og krydder.
Legg pølse, aubergine og tomatblanding lagvis i en smurt ildfast form og hell over ostekremen.
Stek i 20 minutt til den blir gyllen.

Flere tips til middager den kommende uken er:
  • Laksewok
  • Fiskekaker m/poteter, brun saus og kålrotstappe
  • Fiskeboller i karrisaus
  • Sjampinjongsuppe
  • Marinerte svinekoteletter
  • Pølse med potetstapp
Håper noen av forslagene faller i smak!
Ha en flott uke alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar