Av og til er det godt med med noe nytt til frokost og lunsj. Jeg er vertfall den typen som blir forferdelig matlei i perioder, og da er det greit med litt tips og inspirasjon.
Skive med peppermakrell og cottage cheese
Dette trenger du til 1 porsjon:
1 grov brødskive
Salatblader
1 ss cottage cheese
20 g peppermakrell
2 reddiker
Fremgangsmåte:
Ha salatblader på brødskiven og fordel cottage cheese utover salaten.
Legg på et stykke peppermakrell og pynt med skiver av reddiker.
Rugsprø med mozzarella og tomat
Dette trenger du til 1 porsjon:
1 stk rugsprø Wasa
25 g mozzarella lettere
1 stk tomat
Litt salat
1 ss basilikum, finhakket
1/4 ts grovmalt pepper
Fremgangsmåte:
Legg salat på knekkebrødet.
Skjær skiver av mozzarella og tomat og legg dem lagvis på salaten.
Kvern litt pepper på toppen, og pynt med finhakket basilikum.
Pitabrød med skinkefyll og mango
Dette trenger du til 4 porsjoner:
8 skiver kokt skinke
1 stk paprika rød
1 stk løk
1 stk mango
Salat diverse sorter
4 ss bladpersille, finhakket
1 ss sitronsaft
4 stk pitabrød
Fremgangsmåte:
Varm pitabrødene som anvist på pakken.
Skjær skinke, paprika, løk og mango i strimler.
Fyll pitabrødene med salat, skinke, paprika, løk, mango og bladpersille. Drypp over litt sitronsaft før servering.
Server straks!
Tunfisksalat
Dette trenger du til 1 porsjon:
1 boks tunfisk i vann
50 g ferdig kokt ris
1/2 stilk stangselleri
1 vårløk
4 cherrytomater
1/2 paprika
Fremgangsmåte:
Bruk rester av ris eller kok ris som anvist på pakken. Skjær stangselleri og paprika i små biter og vårløk i tynne ringer. Del cherrytomatene i to. Bland tunfisken inn i den ferdig kokte risen og grønnsakene.
Skinke og pastasalat
Dette trenger du til 4 porsjoner:
400 g kokt skinke
200 g ferdig kokt pasta
12 reddiker
200 g friske sukkererter
2 rødløk
Fremgangsmåte:
Kok pastaen etter anvisning på pakken, og avkjøl den i kaldt vann.
Skjær skinke i tynne strimler, reddikene i tynne skiver og løkene i ringer.
Skyll sukkerertene, og bland alle ingrediensene forsiktig sammen.
Pynt gjerne salaten med litt friske urter før servering.
Oppskriftene er funnet på greteroede.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar