mandag 21. november 2011

Laks i form


Dette trenger du til 4 porsjoner:
600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 brokkoli
300 g potet
2-3 gulrøtter
1 pose Hollandaise saus
1 ss løk
1 dl revet ost

Framgangsmåte:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell poteter og del dem i skiver. Kok disse møre i salt vann.
Del brokkoli i buketter og kok dem i ca 1 min.
Del fisken i biter på ca 5x5 cm og ha litt salt og pepper på.
Smelt 75 g smør til sausen.
Kutt opp løk og ha i smøret, la det frese en stund.
Lag ellers sausen som beskrevet på pakken.
Del opp gulrøttene i staver.
Legg så poteter, brokkoli, gulrot og laks i en smurt ildfast form. Krydre gjerne med litt salt og pepper.
Ha sausen over, og dryss ost på toppen.
Stekes i stekeovn ved 200 grader i ca 12-15 min.
Har du sitron tilgjengelig kan du presse litt sitronsaft enten direkte i sausen, eller over fisken. Gir en veldig god smak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar