søndag 23. oktober 2011

Middagslaging og brødbaking

Hei igjen.
Idag ble det enkel og grei middag her, pytt i panne med poteter, bacon, sopp og løk, og speilegg på toppen. Ikke så delikate farger akkurat, men absolutt veldig godt!


Har også bakt brød i dag, av og til blir jeg så lei det utvalget de har i butikken, så nå har jeg bakt bondebrød.


Har kommet fram til en ganske god oppskrift på hjemmebakt brød også, med gresskarkjerner. Syntes alltid det ble så lite smak når jeg bakte brød selv, men dette er ganske smakfullt!
Du trenger:
800 g grovt mel
ca 50 g gresskarkjerner
ca 50 g havregryn
6-7 dl vann
3 ss olje
1 ts maldonsalt
50 g gjær


Stekes midt i ovnen på 225 grader.
Tips når man skal kna deigen; ta matolje på hendene så klistrer ikke deigen seg fast!

Ønsker alle en fin søndag :)

2 kommentarer:

  1. Kjempefin blogg Benedicte!

    Disse brødene skal æ prøve mæ på!De er herved kalt "Dictes" brød her i huset :)

    Klem fra Linn

    SvarSlett
  2. Takk takk! :)
    Hehe.. Likte navnet! ;)

    SvarSlett